lauantai 15. joulukuuta 2012

Päärynä-Sinihomejuustokorit

Mieheni toiveesta ja pyynnöstä jatketaan tänäänkin pikkusuolaisilla. Välillä sitä haluaa päästä helpolla ja leipoa valmiista voitaikinasta. Varsinkin tällaisina aikoina, kun lunta tupruttaa päivässä kolmisenkymmentä senttiä ja puolet päivästä kuluu lumitöitä huhkiessa. On kuitenkin silloinkin kiva tehdä jotakin omaperäistä, eikä vain ainaisia tähtitorttuja. Tosin ei tähtitortuissakaan mitään vikaa ole! Näissä pikku koreissa on hienostunut maku ja ne sopivat oikein hyvin vaikka glögin kanssa. Jos oikein haluat ruveta nautiskelemaan, ota niiden seuraksi pikarillinen punaista portviiniä.




Päärynä-Sinihomejuustokorit
  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 1 prk säilöttyjä päärynänpuolikkaita
  • 1 pkt sinihomejuustoa
  • 1 kananmuna voiteluun




Laita voitaikinalevyt uunin pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden sulaa hetkinen. Kun tuntuu, että levyjä pystyy helposti leikkaamaan, puolita jokainen levy ja tee terävällä veitsellä neliöihin viillot kuvan osoittamalla tavalla. Seuraavaksi tee taitokset kulmasta kulmaan, kuten kuvassa näkyy.
Valuta päärynänpuolikkaat ja leikkaa ne pituussuunnassa viipaleiksi. Asettele viipaleet viuhkamaisesti taikinaneliöiden keskelle ja ripottele päälle murusteltua sinihomejuustoa. Ainakin meillä tykätään, että juustoa tulee olla reilusti. Lopuksi vielä riko kananmuna kuppiin, sekoittele sen rakenne rikki ja voitele pullasudilla taikinan näkyviin jääneet osiot.

Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna hetkisen jäähtyä, jos maltat, ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti