Kehitin uuden piirakkareseptin kilpailua silmällä pitäen, lähetin reseptin toimitukseen ja jäin jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitäisi.
Ja kuinka ollakaan, ystävänpäivän iltana sain iloisen viestin, jossa kerrottiin, että olin sijoittunut kisassa hopealle. Voi kuinka hyvä mieli minulle tuli! Tämä oli ensimmäinen kilpailu, johon olen koskaan osallistunut. Ehkäpä menestyksen myötä jatkossakin innostun kilpailuista. :) Voittajareseptit julkaistiin Kotiliedessä numero 5/13. Minun reseptini löytyy sivulta 42.
Seuraavaksi resepti juuri sellaisena kuin sen kilpailuun toimitin.
Tämä runsaanmakuinen
quiche on syntynyt tarpeesta kehittää gluteeniton, mutta silti
herkullinen suolainen piirakka. Halusin luoda makuelämyksen, joka
herättää herkuttelijassa mielenkiinnon. Mikä mahtaa olla se
jokin, joka saa piiraan maistumaan niin hyvällä tavalla
erilaiselta?
Metsäinen Riista-quiche Viikunoilla
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 2 dl mantelijauhoja
- 3 dl juustoraastetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
Täyte:
- 1 rkl voita
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 2 sipulia
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 400 g peuran jauhelihaa
- 250 g metsäsieniä, joista vesi on haudutettu pois
(mikäli käytät
tuoreita sieniä,
tulisi niitä
olla noin 1 l)
- 3-4 oksaa rakuunaa
- 5 kuivattua viikunaa
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä oman maun mukaan
- 4 dl turkkilaista jogurttia
- 3 kananmunaa
Pohjan
valmistaminen
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Vuoraa läpimitaltaan noin 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti pohjalle nostaen
taikinaa myös 2-3 cm vuoan reunoille.
Täytteen valmistaminen
Laita voi paistinpannulle sulamaan.
Pilko valkosipuli ja sipulit ja laita ne paistumaan. Lisää sipulien
päälle ripaus sekä suolaa että sokeria. Kun sipulit ovat
kuullottuneet, siirrä ne pannun reunoille ja lisää peuran
jauheliha paistumaan keskelle pannua. Lihan alkaessa ruskistua,
sekoita mukaan sipulien lisäksi myös pilkotut sienet, viikunat sekä
rakuuna. Muista lisätä myös suola, sekä mustapippuria myllystä
oman makusi mukaan. Kun jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut, ota
paistinpannu pois liedeltä ja kaada täyte sekoituskulhoon. Lisää
seokseen turkkilainen jogurtti sekä kananmunat ja sekoita hyvin.
Kaada täyte valmistamasi pohjan päälle. Tasoita ja ripottele
pinnalle noin 1 dl juustoraastetta.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175
asteessa noin 1 tunti 10 minuuttia.
Ota piirakka uunista ja annan jäähtyä
kokonaan – voit antaa piirakan vetäytyä vaikka seuraavaan
päivään! Piirakka on todella mehevä ja siksi sen leikkaaminen on
hankalaa, mikäli se ei ole saanut kunnolla jäähtyä ja vetäytyä.
Tarjoile piirakka lämmitettynä
sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kanssa.
Suurenmoiset Onnittelut!
VastaaPoistaKaiken kukkuraksi olet jo oikea Mestarileipuri!