Pakkohan niistä oli jotain tehdä, jotteivät aivan hukkaan menisi. Olen aina pitänyt ruusunmarjojen mausta, mutta tämä ruusunmarjahyytelö vie suorastaan kielen mennessään ja siitä pitävät sekä isot että pienet herkkusuut. Ruusunmarjoissa on myös hurjasti c-vitamiinia, joten tämähän on oiva keino saada lapsetkin popsimaan vitamiininsa vaikkapa pannukakun tai paahtoleivän päällä.
Ruusunmarjahyytelö
(n. 1 ½ l valmista hyytelöä)
- 500 g ruusunmarjoja (muutkin kuin koiranruusun marjat käyvät)
- 1 l vettä
- 1 kanelitanko
- 3 tähtianista
- 6 neilikkaa
- 1 kg hillosokeria
Riko ruusunmarjojen rakenne vaikkapa
huhmareessa. Kaada sitten rikotut marjat kattilaan ja lisää vesi
sekä mausteet. Kannattaa käyttää teräskattilaa, jottei keitos
palaisi pohjaan niin helposti. Keitä vähintään puoli tuntia.
Kaada seos siivilän läpi, jotta saat
”roskat” eroteltua. Jäljelle pitäisi jäädä kaunis oranssi
liemi. Mittaa paljonko lientä on ja mikäli sitä on alle litra,
lisää vettä siten, että litra tulee täyteen. Kaada liemi
takaisin kattilaan ja lisää siihen hillosokeri. Keitä vähintään
20 minuuttia.
Kaada valmis keitos steriloituihin kuumiin purkkeihin ja sulje puhtailla kansilla (steriloimisohjeen löydät Omenachutneyn ohjeesta). Anna jäähtyä ja säilytä sitten jääkaapissa.
Kaada valmis keitos steriloituihin kuumiin purkkeihin ja sulje puhtailla kansilla (steriloimisohjeen löydät Omenachutneyn ohjeesta). Anna jäähtyä ja säilytä sitten jääkaapissa.
Ihanalta näyttää! Täällä lapin perukoilla vaan ei taia nuo ruusunmarjareseptit oikken olla mahollisuuksien rajoissa.
VastaaPoista