sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ihastuttavat Laskiaispullat Rakkaalle

Tänään on laskiaissunnuntai ja lunta ainakin piisaa! Muistan kun viime vuonna koko laskiaissunnuntai kului lumitöissä; lunta oli silloin yön aikana tullut n.35 cm. Onneksi tänä vuonna ei koko päivää tarvitse viettää lapioidessa vaan ehditään lähteä pikkuiselle sunnuntaiajelulle. Mukaan tulee tietysti ottaa asianmukaiset eväät :)

Laskiainen ja ystävänpäivä ovat kovin lähekkäin. Mietinkin, että voisiko teemoja jotenkin yhdistää ja sain idean tehdä sydämellisiä laskiaispullia. (Kiitos myös äidille, joka auttoi minua ideoimisessa!)

Leivoin satsin pullia, joista puolet saivat perinteisen muodon ja puolet muotoutuivat sydämiksi. Voiko ollakaan suloisempaa kuin sydämenmuotoinen pulla, joka sulkee sisäänsä ihanan vaaleanpunaisen yllätyksen? Suurin osahan meistä syö laskiaispullan niin, että nostaa kannen pois paikaltaan ja näin ollen yllätys paljastuu syöjälle.

Ihastuttavat Laskiaispullat Rakkaalle

(n. 15 kpl)
  • 1,5 rkl kardemummaa
  • 3 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 11-12 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
vaaleanpunaista marsipaania
kermavaahtoa (3 dl kermaa ja maun mukaan vaniljasokeria)

Tarvitset myös 3 erikokoista sydämenmuotoista piparkakkumuottia.

Mittaa kattilaan maito ja kardemumma. Huumaavimman kardemummanmaun saat käyttämällä kokonaisia kardemumman siemeniä ja murskaamalla ne itse huhmaressa. Lämmitä sitten maito kädenlämpöiseksi. Lämpö ei saisi ylittää + 40 astetta, sillä silloin hiiva kuolee, eikä taikinaa saa nousemaan.

Murustele ja liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää sekoittaen sokeri, suola, voi ja kananmuna. Aloita seuraavaksi vehnäjauhojen lisääminen. Lisää ne vähän kerrallaan samalla sekoitellen ja vaivaa sitten taikina kimmoisaksi. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota sitä 45-60 minuuttia tai kunnes taikina on kooltaan kaksinkertainen. Tärkeää on, ettei taikinaa kohoteta vetoisessa tai liian kylmässä paikassa.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kahtia, mikäli haluat tehdä sekä perinteisiä pyöreitä pullia, sekä sydämellisiä rakkauspullia. Kauli puolet taikinasta n. 2 cm paksuiseksi levyksi ja ota levystä isoimmalla sydänmuotilla pullia. Toisen puolen taikinasta voit pyöritellä pulliksi perinteiseen tapaan.

Laita pullat uuninpellille leivinpaperin päälle. Kannattaa laittaa sydänpullat omalle pellilleen ja pyöreät pullat toiselle – näin varmistat, että samalla pellillä olevat pullat kypsyvät samassa ajassa. Peitä molemmat pellilliset leivinliinalla ja kohota niitä 45-60 minuuttia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista niitä uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia. Anna pullien sitten jäähtyä, jotta niitä on helpompi leikata ja koristella.
Leikkaa pullista ”kannet” irti. Kauli vaaleanpunainen mantelimassa ja ota siitä keskikokoisella ja pienimmällä sydänmuotilla sydämiä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Aseta keskikokoiset marsipaanisydämet pullien sisälle ja pursota kermavaahto niiden ympärille ikään kuin ääriviivoiksi. Aseta ”kansi” päälle. Pursota kannen päälle pieni määrä kermavaahtoa ja nosta pienin marsipaanisydän kermavaahdon päälle. Voit vaihtoehtoisesti koristella pullat sihtaamalla niiden päälle tomusokeria. Anna pullia lahjaksi rakkaimmillesi ja ystävillesi – tai mikä parasta, nauti ne yhdessä heidän kanssaan kuuman kaakaon kera!

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä! Ei varmasti riittänyt enää Ystävänpäivään asti;)

    VastaaPoista