Tänään vuorossa ihana, ihana
klassikko lapsuudesta. Jo värinsäkin puolesta tämä puuro on ollut
monen pikku prinsessan suosikkiherkku. Monen mielestä
puolukkavispipuuro on se ainoa oikea vispipuuro, vaikkakin sen voi
vallan mainiosti valmistaa myös viinimarjoista, mansikoista,
raparperista ja miksei myös mustikoistakin.
Lapsuudessa moni on syönyt puuroa
pääruokana, mutta mikset seuraavalla kerralla, kun ystävät
saapuvat kylään, tarjoilisi heille tätä nostalgista perinneruokaa
jälkiruokana.
- 4 dl puolukoita tai puolukkasurvosta
- 1 l vettä
- 1 ½ dl mannasuurimoita
- ¾ dl sokeria
- ripaus suolaa
Päälle
kermavaahtoa ja muutama kokonainen
puolukka
Survo puolukoita kattilassa ja kaada
vesi survoksen päälle. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää
kattilaan mannasuurimot. Anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia samalla
sekoitellen vispilällä. Lisää puuroon sokeri ja ripaus suolaa.
Anna puuron jäähtyä kokonaan. Sekoita puuro sitten sähkövatkainta
käyttäen kuohkeaksi.
Annostele puuro kivoihin
jälkiruokakulhoihin. Pursota päälle pari kermavaahtoruusuketta ja
ripottele pinnalle muutama kokonainen puolukka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti