keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Puolukkainen Vispipuuro

 Tänään vuorossa ihana, ihana klassikko lapsuudesta. Jo värinsäkin puolesta tämä puuro on ollut monen pikku prinsessan suosikkiherkku. Monen mielestä puolukkavispipuuro on se ainoa oikea vispipuuro, vaikkakin sen voi vallan mainiosti valmistaa myös viinimarjoista, mansikoista, raparperista ja miksei myös mustikoistakin.

Lapsuudessa moni on syönyt puuroa pääruokana, mutta mikset seuraavalla kerralla, kun ystävät saapuvat kylään, tarjoilisi heille tätä nostalgista perinneruokaa jälkiruokana.

Puolukkainen Vispipuuro
  • 4 dl puolukoita tai puolukkasurvosta
  • 1 l vettä
  • 1 ½ dl mannasuurimoita
  • ¾ dl sokeria
  • ripaus suolaa
Päälle
kermavaahtoa ja muutama kokonainen puolukka


Survo puolukoita kattilassa ja kaada vesi survoksen päälle. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää kattilaan mannasuurimot. Anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia samalla sekoitellen vispilällä. Lisää puuroon sokeri ja ripaus suolaa. Anna puuron jäähtyä kokonaan. Sekoita puuro sitten sähkövatkainta käyttäen kuohkeaksi.

Annostele puuro kivoihin jälkiruokakulhoihin. Pursota päälle pari kermavaahtoruusuketta ja ripottele pinnalle muutama kokonainen puolukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti