perjantai 7. joulukuuta 2012

Äitin Taatelikakku

 Joka vuosi joulun aikaan, niin kauan kuin muistan, on meidän äiti leiponut taatelikakkuja. Taatelikakkujen reseptit muistuttavat yleensä paljon toisiaan, mutta tämä resepti pitää sisällään kaksi poikkeavuutta. Niiden ansiosta kakku on harvinaisen mehevä. Ensinnäkin, kakussa on tuplamäärä taateleita. Toiseksi, taikinaan ei tule lainkaan kermaa tai maitoa, vaan nesteenä käytetään vettä.

Äitin Taatelikakku
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 pkt taateleita
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • ½ vettä
  • 4 ½ dl jauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Pilko taatelit 1 ½ desilitraan kiehuvaa vettä. Anna niiden kiehahtaa, jotta ne pehmenevät. Ota kattila hellalta ja anna vähän jäähtyä. Lisää voi ja sekoita kauhalla. Lisää sitten munat yksitellen ja sen jälkeen sokeri sekä vesi. Sekoita seuraavaksi seokseen sihdin läpi jauhot, joihin on lisätty ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina reilun kokoiseen voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti