Joka vuosi joulun aikaan, niin kauan
kuin muistan, on meidän äiti leiponut taatelikakkuja.
Taatelikakkujen reseptit muistuttavat yleensä paljon toisiaan, mutta
tämä resepti pitää sisällään kaksi poikkeavuutta. Niiden
ansiosta kakku on harvinaisen mehevä. Ensinnäkin, kakussa on
tuplamäärä taateleita. Toiseksi, taikinaan ei tule lainkaan kermaa
tai maitoa, vaan nesteenä käytetään vettä.
- 1 ½ dl vettä
- 2 pkt taateleita
- 200 g voita
- 2 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- ½ vettä
- 4 ½ dl jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Pilko taatelit 1 ½ desilitraan
kiehuvaa vettä. Anna niiden kiehahtaa, jotta ne pehmenevät. Ota
kattila hellalta ja anna vähän jäähtyä. Lisää voi ja sekoita
kauhalla. Lisää sitten munat yksitellen ja sen jälkeen sokeri sekä
vesi. Sekoita seuraavaksi seokseen sihdin läpi jauhot, joihin on
lisätty ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina
reilun kokoiseen voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti