Voi voi, lunta tulee taas taivaan
täydeltä! Juuri nyt ei huvittaisi lainkaan mennä TAAS
lumitöihin...viimeisten kolmen päivän aikana on nimittäin ollut
pakko tehdä lumityöt vähintään kerran päivässä ja pahimpana
päivänä kolme kertaa.
Näkymä ulko-ovelta... |
No mutta onneksi pakastimessa oli vielä
yksi paketillinen voitaikinaa. Ja koska ulkona on viime aikoina ollut
täydelliset kelit tehdä lumienkeleitä, päätin myös leipoa
enkeleitä.
Voitaikinasta on totuttu tekemään
tähtiä ja kukkasia, mutta halusin tehdä jotakin omaperäisempää.
Muistelin joskus nähneeni, että tortut voi myös taitella
enkeleiksi ja niinpä aloin kokeilla miten se onnistuisi.
Enkelitortut
- 1 pkt voitaikinaa
- paistonkestävää omenakanelimarmeladia (tai luumumarmeladia)
- 1 kananmuna voiteluun
Laita voitaikinalevyt uunin pellille
leivinpaperin päälle. Anna niiden sulaa hetkinen. Kun tuntuu, että
levyjä pystyy helposti leikkaamaan, puolita jokainen levy ja tee
terävällä veitsellä neliöihin viillot kuvan osoittamalla
tavalla. Katso edelleen kuvasta mallia ja taittele taikina enkelin
muotoon. Lisää sitten hillo enkelin ”syliin”. Lopuksi vielä riko kananmuna kuppiin,
sekoittele sen rakenne rikki ja voitele pullasudilla taikinan
näkyviin jääneet osiot.
Paista torttuja 225 -asteisessa uunissa
10-15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä jonkun aikaa ja koristele
ne sitten sihtaamalla tomusokeria niiden päälle. Kivaa, kaunista ja
helppoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti