sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Enkelitortut

Voi voi, lunta tulee taas taivaan täydeltä! Juuri nyt ei huvittaisi lainkaan mennä TAAS lumitöihin...viimeisten kolmen päivän aikana on nimittäin ollut pakko tehdä lumityöt vähintään kerran päivässä ja pahimpana päivänä kolme kertaa.
Näkymä ulko-ovelta...
No mutta onneksi pakastimessa oli vielä yksi paketillinen voitaikinaa. Ja koska ulkona on viime aikoina ollut täydelliset kelit tehdä lumienkeleitä, päätin myös leipoa enkeleitä.

Voitaikinasta on totuttu tekemään tähtiä ja kukkasia, mutta halusin tehdä jotakin omaperäisempää. Muistelin joskus nähneeni, että tortut voi myös taitella enkeleiksi ja niinpä aloin kokeilla miten se onnistuisi.

Enkelitortut
  • 1 pkt voitaikinaa
  • paistonkestävää omenakanelimarmeladia (tai luumumarmeladia)
  • 1 kananmuna voiteluun
Laita voitaikinalevyt uunin pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden sulaa hetkinen. Kun tuntuu, että levyjä pystyy helposti leikkaamaan, puolita jokainen levy ja tee terävällä veitsellä neliöihin viillot kuvan osoittamalla tavalla. Katso edelleen kuvasta mallia ja taittele taikina enkelin muotoon. Lisää sitten hillo enkelin ”syliin”. Lopuksi vielä riko kananmuna kuppiin, sekoittele sen rakenne rikki ja voitele pullasudilla taikinan näkyviin jääneet osiot.
Paista torttuja 225 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä jonkun aikaa ja koristele ne sitten sihtaamalla tomusokeria niiden päälle. Kivaa, kaunista ja helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti