tiistai 18. joulukuuta 2012

Parmesaani-Pinjansiemenkeksit

Ja taas väliin pikkusuolaista. Kuka muka väittää, että keksien pitää aina olla makeita? Nämä pienet herkkupalat maistuvat mukavasti jouluruokienvalmistusruokana. Keksien päälle ei edes tarvitse leikata juustonpalaa – sen verran tuhdisti taikinassa on juustoa jo itsessään. Ei kukaan tietenkään estä täydentämästä keksiä pienellä nokareella brietä tai maukasta sinihomejuustoa. ;)


Parmesaani-Pinjansiemenkeksit
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (n. 100g) parmesaaniraastetta
Päälle
  • 1 kananmuna
  • 1 dl (n. 50g) parmesaaniraastetta
  • reilu kourallinen pinjansiemeniä


Sekoita voihin jauhot ja juustoraaste. Muotoile taikinasta kaksi paksuhkoa pötköä. Kääri pötköt kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Poista sitten taikinapötköistä kelmut ja leikkaa pötköt viipaleiksi. Nosta viipaleet uunin pellille leivinpaperin päälle. Voitele keksit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja pinjansiemeniä.

Paista keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Alkuperäinen ohje löytyy Kaikkien Aikojen Joulu -lehden numerosta 1/2011 s. 69.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti