Ja taas väliin pikkusuolaista. Kuka
muka väittää, että keksien pitää aina olla makeita? Nämä
pienet herkkupalat maistuvat mukavasti jouluruokienvalmistusruokana.
Keksien päälle ei edes tarvitse leikata juustonpalaa – sen verran
tuhdisti taikinassa on juustoa jo itsessään. Ei kukaan tietenkään
estä täydentämästä keksiä pienellä nokareella brietä tai
maukasta sinihomejuustoa. ;)
Parmesaani-Pinjansiemenkeksit
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl (n. 100g) parmesaaniraastetta
Päälle
- 1 kananmuna
- 1 dl (n. 50g) parmesaaniraastetta
- reilu kourallinen pinjansiemeniä
Sekoita voihin jauhot ja juustoraaste.
Muotoile taikinasta kaksi paksuhkoa pötköä. Kääri pötköt
kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Poista sitten taikinapötköistä
kelmut ja leikkaa pötköt viipaleiksi. Nosta viipaleet uunin
pellille leivinpaperin päälle. Voitele keksit kevyesti vatkatulla
munalla. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja pinjansiemeniä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 200
asteessa noin 10 minuuttia.
Alkuperäinen ohje löytyy Kaikkien Aikojen Joulu -lehden numerosta 1/2011 s. 69. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti