sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Komistuksen Kauraryynileivät

Nämä etupäässä kauraryyneistä (nykyään käytetään nimitystä kaurahiutaleet) tehdyt pikkuleivät ovat meidän komistuksen ehdottomat suosikit. Resepti on vanha, mutta olen sitä itse hieman muokannut. Monille tuttuihin kauralastuihin verrattuna nämä ovat vähän paksumpia, eivätkä ole myöskään niin hauraita. Mitkä tahansa kaurahiutaleet käynevät, mutta itse käytin Mörbyn luomutilan hiutaleita. Ne ovat ihanan isoja ja erityisen maukkaita. Valmiiden kauraryynileipien maku muistuttaa hieman nekkukaramellia. Helppoja tehdä vaikka lasten kanssa!

Komistuksen Kauraryynileivät
  • 150 g voisulaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet keskenään. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita uuninpellille leivinpaperin päälle ja paina niitä hieman lyttyyn. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi. Paistoaika riippuu pikkuleipien koosta, joten niiden väri kertoo parhaiten, milloin ne ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti