Nämä etupäässä kauraryyneistä (nykyään käytetään nimitystä kaurahiutaleet) tehdyt pikkuleivät ovat meidän komistuksen ehdottomat suosikit. Resepti on vanha, mutta olen sitä itse hieman muokannut. Monille tuttuihin kauralastuihin verrattuna nämä ovat vähän paksumpia, eivätkä ole myöskään niin hauraita. Mitkä tahansa kaurahiutaleet käynevät, mutta itse käytin Mörbyn luomutilan hiutaleita. Ne ovat ihanan isoja ja erityisen maukkaita. Valmiiden kauraryynileipien maku muistuttaa hieman nekkukaramellia. Helppoja tehdä vaikka lasten kanssa!
Komistuksen Kauraryynileivät
- 150 g voisulaa
- 1 rkl siirappia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 ½ dl kaurahiutaleita
- ½ dl kookoshiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti