Kaikille on varmaankin joskus käynyt
niin, että jouluruokia on tullut syötyä hieman liikaakin. Joskus
jopa niin paljon, että jälkiruokamahakin on alkanut täyttyä. Nämä
pienet herkkupalat ovat täydellinen ratkaisu siihen ongelmaan, että
jälkiruokaa tekisi kauheasti mieli, mutta mitään ei oikein enää
pystyisi syömään. Ihana murupohja, makea kinuski ja suolaiset
pähkinät luovat sellaisen yhdistelmän, joka tyydyttää lähes
jokaisen jälkiruokahimon. Kummasti saattaakin käydä niin, että
”No, ehkä minä yhden jaksan maistaa” -lausahdus vaipuu unholaan
käden vieraillessa herkkulautasella useammankin kerran.
Mieheni suosikkimakeinen on
Snickers -patukka, joten voitte vain kuvitella sitä rakkaudentunnustusten määrää hänen päästessään näitä
keksejä maistamaan. :)
Kinuski-Suolapähkinäpalat
Pohja
Päällinen
- 3 dl vispikermaa
- 2 dl tummaa muscovadosokeria
- 1 dl sokeria
- 2 tl voita
- 150 g suolapähkinöitä
Laita kylmä voi, sokeri ja kuivat
aineet kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi keskenään. Lisää joukkoon
kananmuna ja jatka sekoittamista, kunnes taikina kiinteytyy.
Kauli taikina uunin pellille
leivinpaperin päälle noin 30x35 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200
asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä
kunnolla pellin päällä ja valmista sillä välin kinuski.
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15-20
minuuttia. Kun kinuski jähmettyy, kun sitä pudottaa pisaran
lasilliseen kylmää vettä, on keitos valmis. Lisää lopuksi
joukkoon voi.
Valuta kinuski pohjan päälle ja
levitä tasaiseksi. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne kinuskin
päälle. Anna jähmettyä rauhassa. Helpoimmalla pääset, jos voit
viedä koko pellillisen arkkupakastimeen ja leikata jäisenä
suupaloiksi. Jos sinulla ei ole arkkupakastinta, voit puolittaa levyn
ja pakastaa puolikkaat erikseen.
Alkuperäinen resepti löytyy Maku -lehden numerosta 6/2012 ss. 66-67. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti