Jouluna ja sitä odotellessa on mukavaa
nauttia tunnelmasta glögiä siemaillen ja jotakin pientä
napostellen. Niinpä olenkin leiponut aika paljon kaikenlaisia
pikkuleipiä, jotta niitä riittäisi vähintäänkin tapaninpäivään
asti. Tänään ovat vuorossa vähän uudenaikaisemmat keksit, joissa
makua tuovat valkosuklaa sekä kuivatut gojimarjat. Mainioita myös
kaakaon kaverina. Miksipä et siis ottaisi näitä mukaan
hiihtolenkille tai pulkkamäkeen. Lämmin juoma ja makea pikkupurtava
tekevät lumisesta retkestä täydellisen! :)
Valkosuklaa-Gojimarja Cookies
- 1 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 150 g voita
- 100 g valkosuklaata
- 6 dl jauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl kuivattuja gojimarjoja
Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sulata
sitten voi ja valkosuklaa keskenään. Anna seoksen jäähtyä ja
sekoita se ohuena nauhana sokeri-kananmunavaahtoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää ne sitten taikinaan. Seuraavaksi voit lisätä taikinaan myös
kuivatut gojimarjat. (Voit toki käyttää myös muita kuivattuja
marjoja, esimerkiksi karpaloita, rusinoita – myös kuivatut
hedelmäpalaset, kuten ananas tai papaija sopivat varmasti hyvin!)
Kumoa taikina pöydälle ja rullaa
pötköksi. Viipaloi rulla terävää veistä käyttäen n. 20
palaksi. Paina pintaan jääneet gojimarjat taikinan sisälle, jotta
ne eivät paahdu liiaksi uunissa. Jos haluat, voit koristella
pikkuleipien pintaa painamalla niihin kuvioita esimerkiksi
haarukalla.
Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla
200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin
värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti