maanantai 17. joulukuuta 2012

Valkosuklaa-Gojimarja Cookies

Jouluna ja sitä odotellessa on mukavaa nauttia tunnelmasta glögiä siemaillen ja jotakin pientä napostellen. Niinpä olenkin leiponut aika paljon kaikenlaisia pikkuleipiä, jotta niitä riittäisi vähintäänkin tapaninpäivään asti. Tänään ovat vuorossa vähän uudenaikaisemmat keksit, joissa makua tuovat valkosuklaa sekä kuivatut gojimarjat. Mainioita myös kaakaon kaverina. Miksipä et siis ottaisi näitä mukaan hiihtolenkille tai pulkkamäkeen. Lämmin juoma ja makea pikkupurtava tekevät lumisesta retkestä täydellisen! :)

Valkosuklaa-Gojimarja Cookies
 

  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 150 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 6 dl jauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl kuivattuja gojimarjoja


Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sulata sitten voi ja valkosuklaa keskenään. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita se ohuena nauhana sokeri-kananmunavaahtoon.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää ne sitten taikinaan. Seuraavaksi voit lisätä taikinaan myös kuivatut gojimarjat. (Voit toki käyttää myös muita kuivattuja marjoja, esimerkiksi karpaloita, rusinoita – myös kuivatut hedelmäpalaset, kuten ananas tai papaija sopivat varmasti hyvin!)

Kumoa taikina pöydälle ja rullaa pötköksi. Viipaloi rulla terävää veistä käyttäen n. 20 palaksi. Paina pintaan jääneet gojimarjat taikinan sisälle, jotta ne eivät paahdu liiaksi uunissa. Jos haluat, voit koristella pikkuleipien pintaa painamalla niihin kuvioita esimerkiksi haarukalla.

Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti