Inkivääri on yksi suosikeistani. On vain vaikea löytää inkivääripipareita, joissa olisi riittävästi potkua. Opiskeluaikanani olin parhaan ystäväni kanssa reissaamassa Australiassa ja siellä söimme täydellisiä, suorastaan tulisia, inkivääripikkuleipiä. Aina siitä asti olen etsinyt vastaavia kauppojen hyllyiltä – mutta turhaan. Olen koittanut etsiä myös reseptiä ja kokeillutkin useita, mutta mikään ei ole vetänyt vertoja australialaisille.
Päätinkin kehitellä itse reseptin,
jonka arvelisin olevan hyvin lähellä tavoittelemaani makua. Ja
täytyy todeta, että lopputulos on vähintäänkin tyydyttävä.
Piparit eivät kuitenkaan polta suuta, mutta saavat sekä punan
poskille että hymyn huulille.
Kipakat Inkivääripiparit
- 3 dl jauhoja
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 ½ tl jauhettua kanelia
- vajaa ½ tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl cayennepippuria
- ½ tl suolaa
- ½ tl ruokasoodaa
- 125 g jäähdytettyä voisulaa
- ½ dl tummaa siirappia
- 2 isoa kananmunaa
- kourallinen sokeroituja inkiväärinpaloja
Sekoita jauhot, inkivääri, kaneli,
neilikka, cayennepippuri, suola ja ruokasooda keskenään. Sekoita
toisessa kulhossa jäähdytetty voisula, sokeri ja siirappi. Voit
käyttää sekoittamiseen myös sähkövatkainta pienellä
nopeudella. Lisää seokseen kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää
hiljalleen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen
verran, että taikina näyttää tasaiselta. Lisää lopuksi
taikinaan pieneksi pilkotut sokeroidut inkiväärit.
Laita taikinakulho peittämättä
jääkaappiin ja anna taikinan vetäytyä noin 10 minuuttia.
Ota sitten taikinasta lusikallisia ja
tipauta ne uunin pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi
tilaa pipareiden väliin, sillä ne leviävät uunissa yllättävän
paljon.
Paista 185 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti