keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kipakat Inkivääripiparit


Inkivääri on yksi suosikeistani. On vain vaikea löytää inkivääripipareita, joissa olisi riittävästi potkua. Opiskeluaikanani olin parhaan ystäväni kanssa reissaamassa Australiassa ja siellä söimme täydellisiä, suorastaan tulisia, inkivääripikkuleipiä. Aina siitä asti olen etsinyt vastaavia kauppojen hyllyiltä – mutta turhaan. Olen koittanut etsiä myös reseptiä ja kokeillutkin useita, mutta mikään ei ole vetänyt vertoja australialaisille.

Päätinkin kehitellä itse reseptin, jonka arvelisin olevan hyvin lähellä tavoittelemaani makua. Ja täytyy todeta, että lopputulos on vähintäänkin tyydyttävä. Piparit eivät kuitenkaan polta suuta, mutta saavat sekä punan poskille että hymyn huulille.

Kipakat Inkivääripiparit
  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 ½ tl jauhettua kanelia
  • vajaa ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl cayennepippuria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 125 g jäähdytettyä voisulaa
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 2 isoa kananmunaa
  • kourallinen sokeroituja inkiväärinpaloja
Sekoita jauhot, inkivääri, kaneli, neilikka, cayennepippuri, suola ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jäähdytetty voisula, sokeri ja siirappi. Voit käyttää sekoittamiseen myös sähkövatkainta pienellä nopeudella. Lisää seokseen kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiljalleen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että taikina näyttää tasaiselta. Lisää lopuksi taikinaan pieneksi pilkotut sokeroidut inkiväärit.

Laita taikinakulho peittämättä jääkaappiin ja anna taikinan vetäytyä noin 10 minuuttia.

Ota sitten taikinasta lusikallisia ja tipauta ne uunin pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa pipareiden väliin, sillä ne leviävät uunissa yllättävän paljon.

Paista 185 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti