Kuppikakkuja on niin kiva tehdä. Saa
päästää luovuuden valloilleen koristelussa. Kauniin ulkokuoren
lisäksi on myös tärkeää, että taikina on maukas ja mehevä.
Hienoinkaan koristelu ei pelasta kuivikasta kakkua.
Nämä omenakanelikuppikakut ovat
ihanan mehukkaita. Salaisuus piilee varmasti siinä, että niihin
tulee paljon omenaraastetta ja myös purkillinen ananasmurskaa.
Mikäli et halua koristella heti koko satsia, voit huoletta pakastaa
kuppikakut vierasvaraksi. Ne sulavat nopeasti ja koristelukin
onnistuu käden käänteessä.
Omenakanelikuppikakut
- 8 dl omenaraastetta
- 4 munaa
- 3 ½ dl ruokokidesokeria
- 2 dl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 prk ananasmurskaa
Päälle
- 2 dl kermaa
- 1 prk rahkaa
- 4 tl vaniljasokeria
- haluamiasi koristeita
Pese ja raasta omenat (voit myös
halutessasi kuoria ne). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa
kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää öljy sekä kuivat aineet
varovasti munavaahtoon.
Valuta ananas ja lisää se sekä
omenaraaste taikinaan. Lusikoi taikinaa voideltuihin muffinipellin
koloihin tai isohkoihin muffinivuokiin. Jätä vuoan yläreunasta 1-2
cm tyhjää kohoamisvaraa. Mikäli käytät paperisia muffinivuokia,
nosta ne muffinipellin koloihin jotta ne pitävät muotonsa
paistettaessa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla
20-25 minuuttia.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka.
Lisää vaniljasokeri. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Mielestäni tällainen kermarahka on ihanan raikasta ja sopii
erittäin hyvin moniin pursotuksiin kreemin tai pelkän kermavaahdon
asemasta. Kermarahka on myös oikein helppo valmistaa ja pursottaa.
Lisäksi se pysyy hyvin muodossaan. Lopuksi voit koristella
kuppikakut haluamallasi tavalla.
Resepti alkuperäisessä muodossaan
(muokkailin sitä taas hieman)
löytyy Kodin Kuvalehden numerosta
23/2011 s. 85.
|
Tulipa vastaan sellanen kuppikakku, että tällanen keskivertoa heikompikin jauhopeukalo ei voi olla kokeilemati!Herkulliselta näyttää! Ja jos ei onnistukkan miulta täyellisesti, niin mulla ryöhähti niin kova makean näläkä, että soppii kyllä että syön heti kaikki siinä tappauksessa
VastaaPoista:) Varmasti onnistut! Mukavia leipomishetkiä sinulle.
Poista