tiistai 11. joulukuuta 2012

Omenakanelikuppikakut

Kuppikakkuja on niin kiva tehdä. Saa päästää luovuuden valloilleen koristelussa. Kauniin ulkokuoren lisäksi on myös tärkeää, että taikina on maukas ja mehevä. Hienoinkaan koristelu ei pelasta kuivikasta kakkua.

Nämä omenakanelikuppikakut ovat ihanan mehukkaita. Salaisuus piilee varmasti siinä, että niihin tulee paljon omenaraastetta ja myös purkillinen ananasmurskaa. Mikäli et halua koristella heti koko satsia, voit huoletta pakastaa kuppikakut vierasvaraksi. Ne sulavat nopeasti ja koristelukin onnistuu käden käänteessä.

Omenakanelikuppikakut
  • 8 dl omenaraastetta
  • 4 munaa
  • 3 ½ dl ruokokidesokeria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 prk ananasmurskaa
Päälle
  • 2 dl kermaa
  • 1 prk rahkaa
  • 4 tl vaniljasokeria
  • haluamiasi koristeita
Pese ja raasta omenat (voit myös halutessasi kuoria ne). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää öljy sekä kuivat aineet varovasti munavaahtoon.

Valuta ananas ja lisää se sekä omenaraaste taikinaan. Lusikoi taikinaa voideltuihin muffinipellin koloihin tai isohkoihin muffinivuokiin. Jätä vuoan yläreunasta 1-2 cm tyhjää kohoamisvaraa. Mikäli käytät paperisia muffinivuokia, nosta ne muffinipellin koloihin jotta ne pitävät muotonsa paistettaessa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka. Lisää vaniljasokeri. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Mielestäni tällainen kermarahka on ihanan raikasta ja sopii erittäin hyvin moniin pursotuksiin kreemin tai pelkän kermavaahdon asemasta. Kermarahka on myös oikein helppo valmistaa ja pursottaa. Lisäksi se pysyy hyvin muodossaan. Lopuksi voit koristella kuppikakut haluamallasi tavalla.

Resepti alkuperäisessä muodossaan (muokkailin sitä taas hieman)
löytyy Kodin Kuvalehden numerosta 23/2011 s. 85.

2 kommenttia:

  1. Tulipa vastaan sellanen kuppikakku, että tällanen keskivertoa heikompikin jauhopeukalo ei voi olla kokeilemati!Herkulliselta näyttää! Ja jos ei onnistukkan miulta täyellisesti, niin mulla ryöhähti niin kova makean näläkä, että soppii kyllä että syön heti kaikki siinä tappauksessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Varmasti onnistut! Mukavia leipomishetkiä sinulle.

      Poista