Joulu on jo ovella ja ainakin
täälläpäin pakkaset ovat sen verran kirpeitä, että välillä
tarvitsee hieman lämmikettä. Kaakao ja glögi ovat tuttuja
vaihtoehtoja, mutta joskus on kiva kokeilla jotain tavallisuudesta
poikkeavaa. Minun on jo kauan tehnyt mieli kokeilla valmistaa
munatotia, mutta olen jostain syystä kuvitellut sen olevan kovin
hankalaa. Kuvitelma osoittautui kuitenkin täysin vääräksi!
Siksipä haluankin jakaa tämän ohjeen kaikkien iloksi. Erityisesti
siskoni oli toivonut, että julkaisisin hyväksi havaitsemani
munatotin reseptin.
Irlannissa munatotia juotiin jo
1800-luvulla, joten onkin luonnollista käyttää irlantilaista
kermalikööriä maustamaan ja tuomaan munatotiin hieman potkua.
Lämmittävä Munatoti
- 12 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 9 dl kermaa
- (3 dl irlantilaista kermalikööriä)
Päälle
- jauhettua muskottipähkinää
Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Laita
sokeri, vaniljasokeri, maito ja kerma teräskattilaan ja kuumenna
kiehuvaksi. Keitosta kannattaa sekoitella lähes koko ajan, jottei se
pala pohjaan. Kaada kuuma kerma-maito ohuena nauhana kananmunavaahdon
sekaan koko ajan vatkaten. Mikäli haluat tehdä alkoholillisen
version, kaada lopuksi joukkoon myös kermalikööri ohuena nauhana
koko ajan vatkaten. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös rommia tai
brandyä. Kaada lämmin juoma sieviin pikku laseihin ja sirottele
päälle hieman jauhettua muskottipähkinää.
Reseptistä tulee munatotia hyvinkin kahdeksalle hengelle, mutta voit halutessasi puolittaa annoksen. |
Kiitos sisko, kokeilen tätä ;)
VastaaPoista