sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Lämmittävä Munatoti

Joulu on jo ovella ja ainakin täälläpäin pakkaset ovat sen verran kirpeitä, että välillä tarvitsee hieman lämmikettä. Kaakao ja glögi ovat tuttuja vaihtoehtoja, mutta joskus on kiva kokeilla jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Minun on jo kauan tehnyt mieli kokeilla valmistaa munatotia, mutta olen jostain syystä kuvitellut sen olevan kovin hankalaa. Kuvitelma osoittautui kuitenkin täysin vääräksi! Siksipä haluankin jakaa tämän ohjeen kaikkien iloksi. Erityisesti siskoni oli toivonut, että julkaisisin hyväksi havaitsemani munatotin reseptin.

Irlannissa munatotia juotiin jo 1800-luvulla, joten onkin luonnollista käyttää irlantilaista kermalikööriä maustamaan ja tuomaan munatotiin hieman potkua.

Lämmittävä Munatoti
  • 12 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl täysmaitoa
  • 9 dl kermaa
  • (3 dl irlantilaista kermalikööriä)
Päälle
  • jauhettua muskottipähkinää


Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Laita sokeri, vaniljasokeri, maito ja kerma teräskattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitosta kannattaa sekoitella lähes koko ajan, jottei se pala pohjaan. Kaada kuuma kerma-maito ohuena nauhana kananmunavaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Mikäli haluat tehdä alkoholillisen version, kaada lopuksi joukkoon myös kermalikööri ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös rommia tai brandyä. Kaada lämmin juoma sieviin pikku laseihin ja sirottele päälle hieman jauhettua muskottipähkinää.
Reseptistä tulee munatotia hyvinkin kahdeksalle hengelle, mutta voit halutessasi puolittaa annoksen.

1 kommentti: