maanantai 24. joulukuuta 2012

Lumienkeli-Täytekakku

ONNELLISTA JOULUA!

Joulukalenterin viimeisen luukun takaa paljastuu kaunis kakku, joka on varmasti aaton arvoinen. Eihän Enkelinruokaa -blogissa voi tehdä tällaisena päivänä muuta kuin enkelikakun. Joulurauhan julistus on kuunneltu ja saunassa on käyty. Hetken kuluttua pitäisi lähteä hautausmaille viemään rakkaiden haudoille kynttilöitä. Annankin kuvien kertoa tämän kakun tarinan ja hiljennyn joulun viettoon toivottaen vielä kerran Onnellista ja Maistuvaa Joulua.
Lumienkeli-Täytekakku

Pohja
  • 3 munaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
Täyte
  • 1 dl limettitahnaa (Lime Curd)
  • ¾ dl omenasosetta
  • 400 g turkkilaista jogurttia
Päälle
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 pkt (250 g) sokerimassaa
  • tomusokeria
  • kimaltelevia nonparelleja
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokeri-vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun sydämen malliseen vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku 3 osaan. Levitä pohjakerroksen päälle ensin puolet limettitahnasta ja sitten puolet jogurtista ja nosta päälle toinen levy. Levitä toisen kerroksen päälle omenasose ja loput jogurtista ja nosta päällimmäinen kerros kakun kanneksi. Sivele kakun päälle loput limettitahnasta.

Leikkaa kakku pituussuunnassa puoliksi ja nosta tarjoiluastialle siten, että sydämen ulkoreunat koskettavat toisiaan ja muodostavat enkelinsiivet.
Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto kakun pintaan. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.Tällöin täytteestä irtoava kosteus riittää kostuttamaan kakun.

Siivilöi reilusti tomusokeria leivinpaperin päälle. Kauli puolet sokerimassasta kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Nosta levyt varovasti kakun pinnalle, painele ne kiinni kakkuun ja leikkaa reunat siisteiksi. Leikkaa käpykakun tapaan saksilla lovia kakun pintaan. Koristele nonparelleilla ja tomusokerilla.

Vinkkinä mainittakoon, että kakun pinta säilyy kuivana jääkaapissa, kun et peitä sitä kuvulla.
Alkuperäinen resepti löytyy Maku-lehden numerosta 6/ 2012 s. 26.

2 kommenttia:

  1. Piti tulla tutustumaan tähän blogiin ja voi vitsi mitä herkkuja olet leiponut! Aivan ihana tämäkin enkelikakku :) Varmasti menee kokeiluun muutamakin resepti.

    -Elina H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! :) Nyt kun toi joululeivontaurakka on ohi, niin laitan tänne varmasti leivonta- ja ruokajuttujen lisäksi myös kaikkea muutakin hauskaa! Terkkuja koko perheelle, teidän poikakin on jo niin iso :)

      Poista