torstai 6. joulukuuta 2012

Miinan Vadelmaiset Viipaleleivät


Voiko näistä olla tykkäämättä?! En usko!

Näiden viipaleleipien salaisuus on kardemumma, mieluiten itse kuorittu ja jauhettu. Toki valmiiksi jauhetullakin onnistut, mutta maku ei valitettavasti ole yhtä valloittava. Kardemumma ja vadelmamarmeladi ovat ihana makuyhdistelmä, mutta voit toki kokeilla myös muita marmeladeja. Muista varmistaa, että marmeladi on paistonkestävää.

Miinan Vadelmaiset Viipaleleivät
  • 200 g pehmeätä voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 3 rkl kermaa
Päälle:
Paistonkestävää vadelmamarmeladia (tai muuta marmeladia)

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Laita taikina jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi, jotta siitä on helpompi leipoa. Tee taikinasta pitkiä pötköjä ja muotoile ne noin ½ cm paksuiksi ja 6 cm leveiksi uunin pellille leivinpaperin päälle. Painele kämmensyrjällä pötköjen keskelle pituussuunnassa vako ja täytä se marmeladilla.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 15minuuttia.

Pötköt ovat uunista otettaessa pehmeitä, mutta jäähtyessään kuivuvat ja muuttuvat rapeiksi.Siksi kannattaakin leikata ne heti kuumina vinosti kappaleiksi.

Vinkki: Mikäli tuntuu, että taikina ottaa kovasti kiinni alustaan muotoillessasi pötköjä, käytä jauhoja leipomisen apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti