lauantai 1. joulukuuta 2012

Mamman Ässät

Miettiessäni mukavia reseptejä joululeivonnaisiin, pyysin myös äidiltä apua. Olisi niin kiva saada joukkoon sekä uusia että perinteisiä reseptejä. Äidiltäpä löytyikin mamman vanhoja reseptejä. Päällimmäisenä pinkassa oli Mamman Ässien resepti.
Kaneli on yksi jouluisimmista tuoksuista ja luo täydellisen tunnelman joulun valmistelulle.

Mamman Ässät
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 iso muna
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
Kanelia ja sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut muut aineet. Tee taikinasta pikkusormen paksuisia tai vähän ohuempia pötköjä. Leikkaa ne sopivan mittaisiksi (8-10 cm) ja muotoile sitten ässiksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele ässien päälle.

Taikina on melko löysää, mutta ehkä juuri siksi ässät paistuvat erityisen kauniiksi.

Mamman ohjeessa ei ollut sen tarkempaa ohjetta paistamiseen, mutta itse paistoin n. 10-15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Ässien kuuluu jäädä pinnaltaan vaaleiksi.

2 kommenttia:

  1. Muistan nämä lapsuudestani! Minun isoäitini teki myös näitä. Serkkujen kanssa syötiin vati nopsaan tyhjäksi mustaviinimarjamehun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä taitavat kieltämättä olla sellaisia oikein perinteinteisiä vanhanajan ässiä. Itse tykkään, että ne maistuvat parhailta oikein rasvaisen maidon kanssa.

      Poista