Aloitetaanpas viikko oikein makeasti!
Nämä helpot ja maistuvat pikku suupalat ovat myös mainio
lahjaidea. Syötävät lahjat ovat kaikkien mieleen ja sopivat myös
niille, joilla jo on kaikkea. Sydäntä lämmittää myös ajatus
siitä, että lahjan antaja on nähnyt vaivaa valmistamalla lahjan
itse. Kun vielä panostat hieman paketointiin lisäämällä ehkä
sellofaanipussukan ja kaunista pitsinauhaa, on lahja ystävälle
täydellinen.
Banaani-Suklaafudge
- 100 g suklaakuorrutettuja banaanivaahtokarkkeja
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 200 g tummaa suklaata
Paloittele vaahtokarkit pieniksi
paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää kondensoitu maito. Keitä
aineksia noin 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat täysin sulaneet
tasaiseksi massaksi. Kannattaa käyttää teräskattilaa pohjaan
palamisen välttämiseksi. Kun massa on tasaista, nosta kattila pois
liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa. Sekoita,
kunnes suklaa on sulanut.
Nostele seoksesta lusikalla sopivan
kokoisia nokareita karamellivuokiin ja anna jäähtyä. Koristele
haluamallasi tavalla. Voit käyttää koristeena esimerkiksi
kookoshiutaleita, nonparelleja, tomusokeria tai vaikka
kaakaojauhetta.
Alkuperäinen resepti löytyi Kotiliesi -lehden numerosta 25/2012 s.60, olen sitä kuitenkin hieman muokannut vaihtamalla suklaan tummaksi suklaaksi ja käyttämällä karamellivuokia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti