maanantai 10. joulukuuta 2012

Banaani-Suklaafudge

 Aloitetaanpas viikko oikein makeasti! Nämä helpot ja maistuvat pikku suupalat ovat myös mainio lahjaidea. Syötävät lahjat ovat kaikkien mieleen ja sopivat myös niille, joilla jo on kaikkea. Sydäntä lämmittää myös ajatus siitä, että lahjan antaja on nähnyt vaivaa valmistamalla lahjan itse. Kun vielä panostat hieman paketointiin lisäämällä ehkä sellofaanipussukan ja kaunista pitsinauhaa, on lahja ystävälle täydellinen.




Banaani-Suklaafudge
  • 100 g suklaakuorrutettuja banaanivaahtokarkkeja
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 200 g tummaa suklaata




Paloittele vaahtokarkit pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää kondensoitu maito. Keitä aineksia noin 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat täysin sulaneet tasaiseksi massaksi. Kannattaa käyttää teräskattilaa pohjaan palamisen välttämiseksi. Kun massa on tasaista, nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu tumma suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Nostele seoksesta lusikalla sopivan kokoisia nokareita karamellivuokiin ja anna jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla. Voit käyttää koristeena esimerkiksi kookoshiutaleita, nonparelleja, tomusokeria tai vaikka kaakaojauhetta.

Alkuperäinen resepti löytyi Kotiliesi -lehden numerosta 25/2012 s.60, olen sitä kuitenkin hieman muokannut vaihtamalla suklaan tummaksi suklaaksi ja käyttämällä karamellivuokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti