lauantai 22. joulukuuta 2012

Täytetyt Piparkakkukukat

Piparkakkutaikinaa tulee yleensä tehtyä niin paljon, ettei sitä jaksaisi oikein kaikkea yhdellä kerralla leipoa. Meille kävi juuri näin. :) Lopputaikinasta halusin tehdä jotain muuta kuin ensimmäiset kolme pellillistä. Niinpä kaivoin esiin muffinipellit ja aloitin pikkuisten piparkakkukuppien teon.


Täytetyt Piparkakkukukat


Täyte
  • 2 dl kermaa
  • 250 g rahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl marjasosetta



Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota kerrallaan jääkaapista ainoastaan pienehkö määrä taikinaa, sillä taikina tarttuu vähemmän, kun se on vielä kylmää. Ota taikinalevystä muoteilla kukkasen mallisia piparkakkuja. Aseta muffinipelti ylösalaisin ja asettele piparkakut paperivuoilla vuorattujen muffinipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät pikkuisen kipon muotoon. Paista 175 asteessa 7-12 minuuttia.
Anna piparkakkujen jäähtyä muffinipellin päällä. Irrota sitten paperiset leivosvuoat niistä varovasti.

Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon sitten rahka, vaniljasokeri sekä marjasose. Itse käytin kesällä tekemääni punaviinimarjaraakasosetta. Soseeksi sopivat toki mitkä tahansa marjat soseutettuna – vadelmat, mansikat, puolukat...Sokeria voit kermarahkaan lisätä tarpeen mukaan riippuen käyttämäsi marjasoseen makeudesta. Mikäli haluat, voit käyttää täytteenä myös esimerkiksi Luumu-Unelmaa. Pursota sitten täyte piparkakkukukkiin ja korista haluamallasi tavalla. Ripottele pinnalle nonparelleja, suklaarouhetta, marjoja – vain mielikuvitus on rajana!
Vinkkinä sanottakoon vielä, että näitä kukkia ei kannata täyttää kovin paljon aikaisemmin kuin aiot tarjota niitä, sillä täyte saattaa pehmittää piparkakut. Onneksi täyttäminen ja koristelu käyvät kädenkäänteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti