Aurinkopiirakka
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 100 g voita
- yhden appelsiinin kuori
- 1 keltuainen
Täyte
- 350 g piimäjuustoa
- ¾ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- yhden appelsiinin kuori
- 2 ruokalusikallista appelsiinimehua
- 2 dl appelsiinimarmeladia
Voitele pitkulaisen tai pyöreän vuoan
reunat. Voit käyttää halutessasi joko yhtä isompaa vuokaa tai
useampaa pienempää vuokaa. Nypi pohjan ainekset taikinaksi ja
raasta sekaan pestyn appelsiinin kuori. Painele taikina vuoan
pohjalle ja reunoille. Suojaa taikina foliosuikaleella ja esipaista
pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Nosta pois
uunista ja poista foliot.
Murentele piimäjuusto kulhoon. Lisää
kulhoon sokeri, munat, appelsiinin kuoren raaste, mehu sekä
marmeladi ja sekoita massaksi. Levittele sitten täyte esipaistetun
pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40
minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, siten se irtoaa
helpommin vuoastaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti