perjantai 21. joulukuuta 2012

Aurinkopiirakka

Tänään klo 13.12 on meillä Suomessa talvipäivänseisaus. Nyt vietämme siis vuoden lyhintä päivää. Jottei elämä kuitenkaan tuntuisi niin synkältä, päätin leipoa nimenomaan tälle päivälle aurinkoisen piirakan tuomaan valoa pimeyteen ja toivottamaan pitenevät päivät jälleen tervetulleiksi. Piirakka pitää sisällään aurinkoista appelsiinia ja mehevää kotimaista piimäjuustoa. Yllättävää kyllä, muodostavat etelän ja pohjoisen maut keskenään ihanan raikkaan yhdistelmän.

Aurinkopiirakka

Pohja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 100 g voita
  • yhden appelsiinin kuori
  • 1 keltuainen
Täyte
  • 350 g piimäjuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • yhden appelsiinin kuori
  • 2 ruokalusikallista appelsiinimehua
  • 2 dl appelsiinimarmeladia
Voitele pitkulaisen tai pyöreän vuoan reunat. Voit käyttää halutessasi joko yhtä isompaa vuokaa tai useampaa pienempää vuokaa. Nypi pohjan ainekset taikinaksi ja raasta sekaan pestyn appelsiinin kuori. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Suojaa taikina foliosuikaleella ja esipaista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Nosta pois uunista ja poista foliot.
Murentele piimäjuusto kulhoon. Lisää kulhoon sokeri, munat, appelsiinin kuoren raaste, mehu sekä marmeladi ja sekoita massaksi. Levittele sitten täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla, siten se irtoaa helpommin vuoastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti