Hauskaa kiisselikeskiviikkoa! En tiedä
onko se virallinen juhlapäivä, mutta ainakin sen tulisi olla. Taas
on saatu ainakin täällä etelässä lunta, jopa yli oman tarpeen.
Eilenkin vietin kaksi ja puoli tuntia lumitöiden merkeissä. Kun
sitten tulin sisälle posket punaisina, teki mieli jotain lämmintä
ja talvista. Pakastimesta löytyi onneksi vielä karpaloita, joten
aloinkin keitellä kiisseliä. Tein tämän reseptin kaksinkertaisena
varmistaakseni, että kiisseliä riittäisi myös täksi päiväksi.
Onhan tänään sentään kiisselikeskiviikko. :)
Karpalokiisseli
- 5 dl karpaloita (tai muita marjoja)
- 8 dl vettä
- 1½ dl sokeria
- 5 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Pinnalle
Sokeria ja halutessasi myös
kermavaahtoa
Laita karpalot, vesi ja sokeri
kattilaan. Keitä n. 5-10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Sekoita
perunajauhot 1 dl:aan kylmää vettä ja kaada seos ohuena nauhana
karpalokeitokseen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin
liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa nopeasti. Kiisseliä ei
kuitenkaan saa enää keittää.
Seuraavaksi voit kaataa kiisselin
valitsemaasi tarjoiluastiaan. Mikäli käytät lasista
tarjoiluastiaa, anna kiisselin jäähtyä ensin hieman, jottei se
riko astiaa. Lopuksi sirottele kiisselin pinnalle sokeria, jottei
kiisselin pinnalle muodostu kalvoa. Halutessasi voit pursottaa
kiisselin päälle vielä kermavaahtokiehkuran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti