keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Karpalokiisseli

Hauskaa kiisselikeskiviikkoa! En tiedä onko se virallinen juhlapäivä, mutta ainakin sen tulisi olla. Taas on saatu ainakin täällä etelässä lunta, jopa yli oman tarpeen. Eilenkin vietin kaksi ja puoli tuntia lumitöiden merkeissä. Kun sitten tulin sisälle posket punaisina, teki mieli jotain lämmintä ja talvista. Pakastimesta löytyi onneksi vielä karpaloita, joten aloinkin keitellä kiisseliä. Tein tämän reseptin kaksinkertaisena varmistaakseni, että kiisseliä riittäisi myös täksi päiväksi. Onhan tänään sentään kiisselikeskiviikko. :)


Karpalokiisseli
  • 5 dl karpaloita (tai muita marjoja)
  • 8 dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä
Pinnalle
Sokeria ja halutessasi myös kermavaahtoa



Laita karpalot, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä n. 5-10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot 1 dl:aan kylmää vettä ja kaada seos ohuena nauhana karpalokeitokseen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa nopeasti. Kiisseliä ei kuitenkaan saa enää keittää.

Seuraavaksi voit kaataa kiisselin valitsemaasi tarjoiluastiaan. Mikäli käytät lasista tarjoiluastiaa, anna kiisselin jäähtyä ensin hieman, jottei se riko astiaa. Lopuksi sirottele kiisselin pinnalle sokeria, jottei kiisselin pinnalle muodostu kalvoa. Halutessasi voit pursottaa kiisselin päälle vielä kermavaahtokiehkuran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti