Tällä kertaa toteutin vanhan reseptin sellaisenaan käyttäen rusinoita. Kokeilunhaluiset voivat kuitenkin vaihtaa rusinat vaikkapa kuivattuihin viikunoihin, taateleihin tai karpaloihin.
- 200 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- kourallinen rusinoita
- 2 tl vaniljasokeria
Päälle:
Sulatettua valkosuklaata
Sekoita kaikki muut aineet pehmeään voihin. Rusinat kannattaa hienontaa veitsellä pieniksi. Taikinasta pyöritellään pieniä palloja, jotka sitten haarukalla painellaan litteiksi uunin pellille leivinpaperin päälle.
Hyviä haarukkaleipiä, ja helppotekoisia! En muistanutkaan, kuinka helpolla voi saada omatekoisia pikkuleipiä! Ja nämä ovat "uuden" makuisia, varmaan tuo valkosuklaapäällyste tekee niistä taivaallisia! "Enkelinruokaa", on aivan ihana nimi blogille!
VastaaPoistaKiitos! Valkosuklaa sopii kieltämättä mainiosti näihin pikkuleipiin.
PoistaMinustakin Enkelinruokaa oli niin ihana nimi, että pakkohan sitä oli blogi aloittaa, jotta saisi sen käyttöön! :)