tiistai 4. joulukuuta 2012

”Hianommat” Haarukkaleivät

Haarukkaleivät lienevät kaikille tuttuja, joskin niitä nykyään saa enää surullisen harvoin. Pienenä ajattelin, että koska pääsiäiseen kuuluvat lusikkaleivät, niin kyllä jouluna pitää olla haarukkaleipiä!

Tällä kertaa toteutin vanhan reseptin sellaisenaan käyttäen rusinoita. Kokeilunhaluiset voivat kuitenkin vaihtaa rusinat vaikkapa kuivattuihin viikunoihin, taateleihin tai karpaloihin.

”Hianommat” Haarukkaleivät
  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • kourallinen rusinoita
  • 2 tl vaniljasokeria
Päälle:
Sulatettua valkosuklaata

Sekoita kaikki muut aineet pehmeään voihin. Rusinat kannattaa hienontaa veitsellä pieniksi. Taikinasta pyöritellään pieniä palloja, jotka sitten haarukalla painellaan litteiksi uunin pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Uunia kannattaa kuitenkin tarkkailla, etteivät pikkuleivät ruskistu liikaa.

Anna haarukkaleipien jäähtyä ja koristele ne sitten sulalla valkosuklaalla. Hauskan näköisiä haarukkaleipiä saat käyttämällä vaikkapa silikonista pullasutia suklaan levitykseen.
 

2 kommenttia:

  1. Hyviä haarukkaleipiä, ja helppotekoisia! En muistanutkaan, kuinka helpolla voi saada omatekoisia pikkuleipiä! Ja nämä ovat "uuden" makuisia, varmaan tuo valkosuklaapäällyste tekee niistä taivaallisia! "Enkelinruokaa", on aivan ihana nimi blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkosuklaa sopii kieltämättä mainiosti näihin pikkuleipiin.

      Minustakin Enkelinruokaa oli niin ihana nimi, että pakkohan sitä oli blogi aloittaa, jotta saisi sen käyttöön! :)

      Poista